Bemesten

Tank 3 m³:

​Voor de asperges, rabarber en moerbedden hebben wij een door onszelf ontwikkelde tank van 3 m³ met bouwlandbemester.  Deze tank zorgt voor minder beschadiging door verbranding aan het blad omdat we de mest injecteren.

 

Tank 13 m³:

Ook beschikken wij voor het zodenbemesten over een Schuitemaker 13 m³  spreidastank, zodat de wielen niet in het tractorspoor lopen. Hierdoor blijft de wei of het land vlak en daardoor ontstaat er minder insporing. Deze is uitgerust met een Veenhuis zodenbemester van 8,4 mtr. breed.

 

Tank 18 m³:

Verder hebben wij in ons machinepark nog een 18 m³ verdringerstank . Deze is uitgerust met monsterapparatuur en een weeg-installatie.    Op deze tank zitten grote 30,5 – 32 ballonbanden (tandem) voor minder bodemdruk te creëren en hij is uitgerust met een bouwlandbemester.

 

Tank 24 m³:

Wij beschikken over een 24.500 ltr Peecon drie-asser met bandendrukwisselsysteem om zo minder bodemdruk te creëren.
Ook zit er op deze tank een monsterapparaat en een weeg-installatie.
Deze tank is ook uitgerust met een bouwlandbemester van het merk Joskin.
Met deze drie-asser kunnen wij ook uw vaste mest wegen + bemonsteren en vervoeren.

 

Terra-Gator met GPS:

Voor het zodenbemesten hebben wij een terra-gator met 15 m³ tank met hondengang en bandendrukwisselsysteem. Vanaf 2015 is hij uitgevoerd met GPS en sectieafsluiting. Deze terra-gator is voorzien van een Veenhuis zodenbemester van 8,4 mtr. breed.

Voor het bouwlandbemesten kunnen wij onze terra-gator voorzien van een 8 mtr. Evers bemester met rol en sectie afsluiting.

 

Kunstmeststrooien:

Voor het strooien van kunstmest beschikken wij over een Kuhn strooier.  Deze strooier heeft een werkbreedte van 24 mtr.
Deze strooier is tevens geschikt voor het strooien tussen de rijen.

 

Stalmeststrooien:

Wij kunnen het transport en uitrijden van vaste mest geheel voor u verzorgen.
Vaste mest strooien doen wij sinds 2015 samen met Loonbedrijf Gebr. de Boer en Loonbedrijf Heldens met twee Bergmann breedstrooiers en onze eigen Doosan Kraan.

 

Vaste mest transport:

Met onze drie-Asser kunnen wij ook uw vaste mest wegen, bemonsteren en vervoeren.


Verhuur mestcontainer:

Tevens beschikken wij ook over een 45 m³ mest opslagcontainer. Deze container wordt op het perceel geplaatst waar op dat moment de mest aangevoerd moet worden. Dit om tijdverlies te voorkomen.