Grondbewerking

 

Cultivatoren

Voor het cultivatoren van uw land zijn diverse mogelijkheden van drie tot vier mtr. breed en eventueel met rol.


Diepwoelen (1 mtr diep)

Voor het diepwoelen beschikken wij over een wifo tand die tot één mtr. diep in de grond kan.


Diepzaaiklaarmaken

Deze machine kan tot 40 cm diep . Het loswoelen en aandrukken wordt met een vorenpakkerrol gedaan. Hierna kan er begonnen worden met zaaien.

 

Frezen

Onze frees is 2,90 mtr breed en freest 25 cm diep.
Hij kan gebruikt worden voor veel gewassen en maakt alles goed kort.


Maïsschoffelen

Voor het schoffelen van maïs beschikken wij over een 6 rijige Monosem schoffelmachine met eventuele toediening van kunstmest.

 

Ploegen met 4 schaar

Wij beschikken over een ploeg met 4 schaar.

De 4 schaar kan ook met ondergronders ploegen en tevens beschikken we bij deze 4 schaar over een vorenpakker.


Schijfeggen

De schijfeg waar wij over beschikken is drie mtr. breed en heeft een aandrukrol en een pneumatische zaaibak. Deze schijfeg kan gewas resten perfect verwerken.  Ook grote hoeveelheden kunnen verwerkt worden, zoals bijv. dorsmaïs


Spitten

Onze Imants spitter heeft een werkbreedte van 3 meter en kan 32 cm diep spitten. Deze spitter is uitgerust met een rij cultivatortanden om de smeerlaag die de harkrol kan maken weer te breken. Achter deze hakrol zit een veerbelaste aandrukrol voor constante bodemdruk.


 

Woelen

Deze machine is drie mtr. breed en kan tot 50 cm. diep woelen.

 

Zaaiklaarleggen met kopeg

Het zaaiklaarleggen van uw land doen wij met een John Deere 6430.  Deze trekker is voorzien van een meesturende front bandenpakker en heeft brede ballonbanden voor minder insporing.  Dit zorgt voor een gelijkmatige aandrukking van de akker.  Ook is deze trekker voorzien van een GPS besturing. In combinatie met onze lelyrotorkopeg en eventueel sleuventrekker kunnen we het land vlakleggen en ook nog sleufjes trekken voor diverse doeleinden.